Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

meerdere locaties
Een verrijkte leeservaring! Tijdens de vakantie lees je in alle rust, daarna beluister je een podcast én op 16 november ontmoet je de auteur en andere lezers.
-
Claerhout Communicatiehuis, Gent
Esther Perel spreekt exclusief voor en met ETION-leden over werkrelaties. !!! Momenteel is het event volzet, maar je kan je nog registreren voor de wachtlijst.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!
-
digitaal
We duiken in het fenomenale potentieel van de toekomst. Samen met Hans Diels ga je op 08/09 online in gesprek met Charles Goodhart over demografische trends.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Een laagdrempelige introductie op de digitale wereld waarbij experts inzicht geven in de impact en uitdagingen van slimme technologie. Reeks van 4 sessies.
-
meerdere locaties in Italië
Vierdaagse belevingstrip waarin je op zoek gaat naar inspiratie voor een economie met een menselijker gezicht.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een masterclass waarin je leert geopolitieke risico's in kaart te brengen en te beheersen om jouw bedrijf te laten gedijen in een almaar onzekerder wereld.
-
meerdere locaties
Duik tijdens de eerste herfstdagen de natuur voor een inspirerende babbel met een collega-bedrijfsleider.
-
ViaVia, Mechelen
De wereld verandert razendsnel. Tijdens een intensieve avondsessie ga je aan de slag met methodes uit de IT-wereld die je helpen gedijen onder verandering.
-
Het Rekreatief, Wilrijk
In de reeks Denkers voor Doeners reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden voor jou betekenen als ondernemer en mens.
-
Wilms, Meerhout
Kom ontdekken wat de schaduwmeesters van Wilms zo uniek maakt. Een kennismaking met de uittredende ETION Kempenaar en de waarden die hen drijven.
-
Barcelo, Roeselare
Leg tijdens de 4 sessies van deze ongedwongen, gemoedelijke themagroep voor jongere ondernemers en medewerkers, je vragen voor aan ervaren ondernemers.
-
Den Steenen Molen, Boechout
Ontmoeting in de natuur vlak bij de stad én een inspirerend ondernemersverhaal met diepe historische wortels. Wijndomein Oud Conynsberg, à votre santé!
-
Kasteel Tivoli, Mechelen
We gaan samen op zoek naar de rode draad in de dolle, dagelijkse nieuwscyclus. Met messscherpe analyses van denktank-experts Geert Janssens en Hans Diels.
-
Enjoy Today, Oudenaarde
In de Raad der Wijzen ga je met collega-ondernemers én experten aan de slag met strategische knopen die je voor jouw bedrijf moet oplossen.
-
Tanzania
Klaar voor een adembenemend avontuur? Haal je bucketlist boven en noteer: oktober 2022, expeditie naar de top van Mount Kilimanjaro met avonturier Jelle Veyt.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
WAAK, Kuurne
Bedrijfsbezoek bij maatwerkbedrijf WAAK, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzame kansen krijgen op een zinvolle job.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
meerdere locaties
Wandel jij ook telkens dezelfde lus en ben je toe aan een nieuwe omgeving, nieuwe gezichten én nieuwe gespreksstof?  Dan hebben we iets leuks voor jou in petto!
-
Park Inn by Radisson, Leuven
Stefan Blommaert, Bart Kerremans en Lien Verpoest laten hun licht schijnen op actuele geopolitieke trends en de gevolgen voor onze economie.
-
Colonie 7, Merksplas
Wie volgt binnenkort de schaduwmeesters van Wilms op als ETION Kempenaar? De genomineerden maken we in augustus bekend en jij stemt mee voor de winnaar op 6/10.
-
Claerhout Communicatiehuis, Gent
De toekomst is per definitie onzeker. En toch kan je je erop voorbereiden! In deze workshop (2 dagsessies) krijg je alle tools in handen om vooruit te kijken.
-
Condacum, Kontich
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
Ruilok, Lochristi
Wil je op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag met waarden op de werkvloer? Dan is unieke ETION-programma (2 dagtrainingen) iets voor jou!
-
Verbeke Foundation, Kemzeke
Dirk De Wachter en Ignaas Devisch freewheelen over wat écht betekenis heeft. En Geert Verbeke vertelt over zijn Verbeke Foundation.
-
Arhus, Roeselare
Circulair ondernemen is de toekomst. Tijdens 4 sessies ga je samen met collega-ondernemers en experten concreet aan de slag.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Meet je kennis, in ploegjes van 4, met andere ETION-leden. Momenteel is de quiz volzet maar registreer je voor de wachtlijst.
-
Ardense bossen
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION walks. Twee dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Ardense bossen.
-
Gevangenis, Oudenaarde
Ex-gedetineerde Nick neemt je mee in zijn levensverhaal en vertelt waarom hij zich met Rebron actief inzet voor jongeren met een problematische (thuis)situatie.
-
Ravago, Arendonk
We nemen een kijkje bij Ravago. Waar afval een tweede leven krijgt dankzij grensverleggende innovatie. 27/10.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.
-
Bierkasteel, Izegem
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens en Philippe Gijsels gaan op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.
-
Faculty Club, Leuven
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens en Philippe Gijsels gaan samen met Ignace Van Doorselaere op zoek naar lichtpunten.
-
meerdere locaties
In dit vierdelige praktijkgerichte traject ontdek je hoe je divers en onverwacht talent kan vinden en ontplooien.
-
diverse locaties
Driedelige ontbijtreeks waarin je op locatie inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren. En menselijke groei centraal zet.
-
digitaal
Maak kennis met Peter Somers, een Vlaming die zijn vleugels heeft uitgeslagen en een succesvolle internationale carrière uitbouwde.
-
Hof van Reyen, Boechout
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens en Philippe Gijsels gaan op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.
-
Hogeschool Vives, Kortrijk
Binnenkort 4 generaties samen op de werkvloer. Pittig! We brengen stemmen van alle leeftijden samen. Om te onderzoeken wat ons verdeelt. En bruggen te bouwen!
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.
-
Enjoy Today, Oudenaarde
Een tweedaagse workshop voor ondernemende levenspartners die mekaar na en naast het werk willen blijven terugvinden.
-
meerdere locaties in Japan
Bezoek Japan en ontmoet Japanse ondernemers. Maak kennis met gezonde bedrijfscultuur, gezonde voeding en innovatie in zorg.
-
diverse locaties in Zambia, Zimbabwe en Botswana
Een 16-daagse belevingstrip doorheen Zambia, Zimbabwe en Botswana. Uitbundig genieten van natuur en cultuur, met oog voor de lokale economie en ontwikkeling.

Inschrijven niet meer mogelijk.